Ornate Cavern

Ornate Cavern

THE PHOTO:
This is the interior of one of two entrances to the Law Courts of Brussels (also known as the Palais de Justice), the largest building constructed in the 19th Century. The scale is huge – the height of a man is the same as the small busts on the side in this shot. As the building was covered-off (but still accessible) for restoration, we had unfetted access with no one around – a great (but eerie) experience.

POST PROCESSING:
Obviously, this has been processed heavily – it is a 3-shot exposure, HDR composite, tone-mapped in Photomatix. The actual composition has been mirrored due to some lighting irregularities in the original (the blended HDR without post-processing is shown below). The image has been tilted to restore the vertical lines, shadow/highlight treatment to bring out the shadow detail and sharpened, converted to B&W, amongst other minor adjustments.

PRE PROCESSING:

Ornate Cavern - Pre-processing

Ornate Cavern – Pre-processing

    EXIF:

  • Taken: 6 May, 2011
+

Recent Posts